Purentahoito

Kehokulmassa purentahoitoa tekevät ortopedinen osteopaatti Heidi Metsola ja koulutettu hieroja Ninja Lang.

Omatoimisesti voit harjoitella ja rentouttaa puremalihaksia näiden ohjeiden avulla: Liikeharjoitusohjeet. Ohjeistuksen lähde: Purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD). Käypä hoito -suositus. Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry:n asettama työryhmä. Helsinki: Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, 2016 (viitattu 6.1.2020). Saatavilla internetissä: www.kaypahoito.fi/hoi50057

Osteopaatin purentahoito / Heidi Metsola

Ensikäynti 70 € (hoidon kesto enintään 60 min), jatkokäynnit 65 € (hoidon kesto enintään 45 min).

Leukanivel ja puentaelimistön toimintahäiriöt on Heidi osteopatiaopintojen opinnäytetyön aihe. Ennen hoitoa haastatellaan, tutkitaan purentalihasten alue, hampaat ja kieli sekä leukanivelen toiminta, jotta pystytään tekemään hoitosuunnitelma. Hoidossa käsitellään mobilisoimalla leukanivel ja hieromalla purentalihakset ulkoisesti ja tarvittaessa suun sisäpuolelta. Lisäksi hoitoon kuuluu niskan ja kallopohjan käsittely, tarvittaessa käsitellään myös rintalihakset ja niska-hartiaseutu.  Dry Needling-hoitoa voidaan käyttää osana purentalihasten hierontahoitoa. Usein hoitokertoja tarvitaan 3-5, lisäksi annetaan kotona tehtäviä harjoitteita, jotka auttavat ylläpitämään lihasten ja leukanivelten tasapainoa.

VoiceWell®-metodiin perustuva purentalihashieronta / Ninja Lang

Ensikäynti 70 € (hoidon kesto enintään 60 min), jatkokäynnit 65 € (hoidon kesto enintään 45 min).

• tinnitusta eli korvien soimista, suhinaa tai ininää
• kärsii bruksauksesta tai on arkuutta hampaissa
• niska- ja hartiakipuja
• otsan ja ohimoiden alueella päänsärkyä
• pistelyä tai puutumista kasvojen alueella
• kipua suuta avattaessa tai sulkiessa
• epämukava tunne pureskellessa
• tasapainoihäiriöitä ja / tai kuulon heikentymistä

Ennen hoitoa haastattelen ja tutkin purentalihakset, kielen ja hampaat sekä leukanivelen toiminnan. Hoidossa hierotaan purentalihakset ulkoisesti ja tarvittaessa myös suun sisäpuolelta sekä käsitellään mobilisoimalla leukanivel. Hoitoon kuuluu myös kasvojen, kaulan alueen, niskan ja kallonpohjan hieronta, tarvittaessa käsitellään myös rintalihakset ja niska-hartiaseutu. Voin halutessasi hoitaa purentalihaksia myös hoitaa akupunktiolla. Mukaan saat myös kotihoito-ohjeet. Parhaimman hoitotuloksen saat 3- 5 hoitokäynnillä, mutta jo yhden hoitokerran jälkeen voi saada ongelmiinsa huomattavaa helpotusta.

Päivitetty 2.6.2022