Ortopedinen osteopatia

 

Osteopatiahoidon hintoihin tulee muutoksia alkaen 1.10.2023

Osteopaatin vastaanottokäynnin sisältöön tulee muutoksia lokakuun alusta. Jatkossa hoitokäynti sisältää myös kirjauksen. Osteopaatti on terveydenhuollon ammattihenkilö ja on velvollinen kirjaamaan hoitotapahtuman potilastietoihin. Olemme Kehokulmassa myös valmistelemassa liittymistä Kantaan, koska 1.11.2021 voimaan astunut asiakastietolaki velvoittaa yksityiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelunantajat liittymään valtakunnallisten tietojärjestelmäpalveluiden käyttäjäksi, jos näillä on käytössä sähköisten asiakas- ja potilastietojen käsittelyyn tarkoitettu tietojärjestelmä. Toistaiseksi liittymiselle ei ole määritelty siirtymäaikaa, vaan velvoite alkaa heti lain tultua voimaan marraskuun 2021 alusta. Käyttämämme nettiajanvaraus- ja potilastietojärjestelmä Ajas® on A1-luokan järjestelmä, jonka tietoturva on auditoitu riippumattoman ulkopuolisen toimesta. Kantaan liittymisestä tiedotamme, kun se on ajankohtaista.

30 min 68 €
Valitse tämä aika akuuttiin kiputilaan, ei sovi ensikäynniksi. Hoitoaika 30-45 min. Hoitoaika pitää sisällään alkuhaastattelun, tutkimisen, hoidon, (mobilisointi, manipulaatio, hieronta, dry needling, lämpöhoidot) ja kirjaukset sekä mahdolliset jatkohoito-ohjeet.

45 min 73 €
Valitse tämä aika ensikäynniksi tai jatkokäynniksi. Hoitoaika 45-60 min. Hoitoaika pitää sisällään alkuhaastattelun, tutkimisen, hoidon, (mobilisointi, manipulaatio, hieronta, dry needling, lämpöhoidot) ja kirjaukset sekä mahdolliset jatkohoito-ohjeet.

60 min 83 €
Valitse tämä aika hankalampaan kiputilaan tai jatkokäyntiajaksi. Hoitoaika 60-75 min. Hoitoaika pitää sisällään alkuhaastattelun, tutkimisen, hoidon, (mobilisointi, manipulaatio, hieronta, dry needling, lämpöhoidot) ja kirjaukset sekä mahdolliset jatkohoito-ohjeet.

75 min 100 €
Valitse tämä käynti hankalaan kiputilaan tai jatkokäyntiajaksi. Hoitoaika 75-90 min. Hoitoaika pitää sisällään alkuhaastattelun, tutkimisen, hoidon, (mobilisointi, manipulaatio, hieronta, dry needling, lämpöhoidot) ja kirjaukset sekä mahdolliset jatkohoito-ohjeet.

Tästä pääset Heidin ajanvaraukseen!

Maksutavat käteinen, pankki- ja luottokortit, MobilePay, lasku, Smartum, ePassi, Edenred.

Ortopedinen osteopaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kipua ja häiriötiloja. Osteopaattisessa hoidossa vaivan syyn selvittäminen on keskeistä, sillä pelkkä oireen hoitaminen ei ole pitkäjänteistä. Lähes yhtä tärkeää on jatkohoidon tarpeen tunnistaminen. Ihminen on monimutkainen, toiminnallinen kokonaisuus, jonka osteopaatti ottaa huomioon. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja siksi hoito aloitetaankin alkuhaastattelulla ja vaivan tutkimisella. Tämän jälkeen varsinainen hoito rakennetaan yksilöllisesti erilaisista pehmytkudosten hoitotekniikoista, nivelten mobilisaatioista ja manipulaatioista sekä asiakkaan oman kuntouttavan harjoittelun ohjaamisesta.
Ortopedinen osteopaatti on Valviran hyväksymä korkeakoulutason ammattihenkilö, jolla lain nojalla on oikeus käyttää asetuksella säädettyä terveydenhuollon ammattihenkilön ammattinimikettä (nimikesuojattu ammattihenkilö).

Lue lisää ortopedisestä osteopatiasta.

Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä kartoitetaan tilanne aloittamalla hoito alkuhaastattelulla ja vaivan tutkimisella; mahdolliset lääkärin lausunnot ja kuvat kannattaa ottaa mukaan. Ensimmäiselle kerralle tulee varata aikaa 60-75 minuuttia.

Varsinainen hoito rakennetaan yksilöllisesti erilaisista pehmytkudosten hoitotekniikoista (klassinen hieronta/urheiluhieronta, raskausajan hieronta, purentahoito, MET (lihasenergiatekniikka), triggerpistekäsittely, dry needling, TENS,  lämpöhoito (savipakkaus/kuumakivihieronta), kuivakuppaus), nivelten mobilisaatioista, traktiosta ja manipulaatioista sekä asiakkaan oman kuntouttavan harjoittelun ohjaamisesta. Jokaisen hoidon sisältö suunnitellaan sen päivän tilanteen ja tarpeen mukaan. Tervetuloa hoitoon Kehokulmaan!

Päivitetty 1.10.2023