Naprapatia

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja niiden toimintahäiriöitä, kuten selkäkipuja, niveloireita, yläraajojen kiputiloja, lihasperäisiä ja niska-hartiaseudun ongelmia. Myös päänsärky ja rasitusperäiset ongelmat kuuluvat naprapaatin hoitamiin ongelmiin.

Vastaanotto alkaa perusteellisella haastattelulla, jolla pyritään selvittämään yleinen terveydentila, vaivan aiheuttaja ja alkuperä. Haastattelun jälkeen tehdään kliininen tutkiminen ja testaaminen. Kliinisillä testeillä pyritään poissulkemaan eri sairauksia ja vaivoja.

Tutkimusten perusteella potilaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoito koostuu erilaisista hoitomuodoista, joita ovat esimerkiksi manipulaatio, nivelten mobilisaatio, pehmytkudoskäsittely sekä harjoitusterapia. Hoitomenetelmät valitaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja mitkä naprapaatti näkee tarpeellisena auttaakseen asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Hoidon tavoitteena on kivun ja oireiden lievittäminen sekä toimintakyvyn parantaminen.

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattilainen. Naprapaatiksi voi opiskella Suomessa Kotkassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Voit varata ajan naprapatian 4. vuoden opiskelijalle Joanna Hellakselle tästä.

Vastaanottokäynti ensikäynti 60 min 65 €
Vastaanottokäynti jatkokäynti 45 min 55 €.

Sivu päivitetty 12.7.2023